Založ si blog

Ako sa stane z obyčajného chlapa, neobyčajný : Návrat mŕtveho gentlemana. . .

Krásne dámy a pohladní páni,
odmlka bola síce trošku dlhšia ale hádam ste nestratili chuť sa zlepšovať.

Takže sa opäť hlásim o slovo. Ja obyčajný chlap.
Dúfam, že Ty ďalší chlap si svoj boj o princeznú vyhral. Môj boj zatiaľ nevyzerá dobre, dostal som toľko krát košom až mám pocit, že môj super je Michael Jordan.
Dnes však skúsme spolu oživiť mýtus o mŕtvych gentlemanovi. Nemyslím tým červeného gentlemana Pierra Brica*pre mladšie generácie Winnetou ;).
Myslím muža, ktorý dbá nie len o svoj vzhľad(tým nemyslím, že si bradu kanadského drevorubača natrieš niečím zázračným) ale aj o dámu svojho srdca. Gentleman vie, že v každej žene sa skrýva drahokam, ktorý si treba strážiť a starať sa oňho. V dnešnej dobe sa to zmenilo pretože, každý pseudo gentleman sa snaží tento drahokam vydolovať to aký nastroj nato používa je skôr do časopisu pre dospelých, nie do tohoto blogu.
Predstav si klasický scenár, idete nakupovať do jedného z obchodov s kvalitnými poľskými potravinami, pretože si už tak veľmi nudní a anti-romantickí,že nič iné si nevmyslel. Tento akt lásky zavŕšite platbou pri pokladni, dve tašky plne vecí v jednej 10 kg masa v druhej vreckovky a vzduch. Ty samozrejme ako čávo najprv schováš peňaženku a upravíš sveter značky Luj Vifon a odchádzate. Kedže tvoja princezná nieje Bcko tak zoberie kabely a idete. Ty ako správny moderný chlap najprv vytiahneš mobil, skontroluješ čajky na instapostoch, svoj fb a potom odpíšeš do skupiny aby vedeli . Teraz však prichádza moja otázka na teba: Brácho tebe už načisto prestal fungovať mozog?
Kukni na tu svoju princeznú, včele tie tašky ohnutá a zvonár u matky božej, tak odlož ten sprostý telefón a zober tie tašky . Aj keby boli plné hélia ,telefón počká ak by hrozila aj 3. Svetová tam sa to aj tak dozvieš až keď ti bude Donald podávať ruku v nemocnici.
Skúsme iný príklad, ideš po ulici nájdeš 10 Euro, aj keď je to veľmi nepravdepodobné pretože dnes všetci platia debetnou kartou aby si mohli kúpiť všetko ako Boris Dolár.
Čo spravíš s týmto honosným obnosom peňazí?
Voláš Bráchovi, že po robote idete na pivo pozývaš lebo si dnes vyhral Jackpot. Jasne, že sa neozveš domov lebo šak si pán, a teba nemôže nikto spútať a zavrieť do klietky.
Ak si odpovedal presne takto, tak máš 3 krát nie a nepostupuješ.
Čo keby si zapol svoj mocný organ, ktorý sa nachádza pod copíkom samuraja a skúsil zbehnúť do kvetinárstva a za jackpot kúpiť kvety tvojej milej. Áno, áno už miliónkrát hovorila, že to nie je treba ale omyl drahý môj je to nutné. Chceš byt predsa neobyčajný chlap!
Sobota ráno, vstávaš ako vždy skôr, prvé čo ťa napadne ideš zapnúť infantilnú televíziu a vyvalíš sa na gauč. Čo keby si namiesto tejto famóznej činnosti, išiel do kuchyne a urobil jej raňajky do postele. Nemusia to byť vajcia Benedikt alebo omeleta z pštrosích vajec ani nemusíš hneď volať Jamiemu Oliverovi. Niekedy stačí aj chlieb s nutelou, ktorá síce nie je tak fajnová ako z reichu ale tak ako všetci vieme: “účel svätí prostriedky”.
Ak si sa už rozhodol, zahrať to na pána a pozveš ju na večeru a nezvládol si jej prisunúť stoličku v reštaurácii a nedaj bože pomôcť s kabátom. Tak aspoň skús vypnúť zvonenia na svojom telefónom aparáte nech sa necíti ako v call centre jednej mocných korporácií.
A už vôbec nemusíš svojej dáme podržať dvere veď ruky má. Samozrejme, keď idete do reštaurácie, bare alebo do nejakej inej cenovej skupiny ju nezabudni pustiť prvú. Mám pravdu nie ?
Jasné, že nie! Podržať dvere je to najmenej čo pre ňu môžeš urobiť, obdobie jaskynných ľudí skončilo. A do reštaurácie ideš prvý Ty, nie ona, predsa nechceš aby ju čašník oblial horúcou ostro kyslou polievkou.
A dnešné poučenie? Je veľmi jednoduché, aj keď všetky tieto vymreté maličkosti, nie sú síce v porovnaní s novým jablkom X také viditeľné. “Niekedy je menej viac a viac je menej”, a preto urob radšej viacej maličkosti ako jednu veľkú blbosť ktorej čaro sa aj tak vytratí hneď ako príde nová reklama od amerického výrobcu nakusnutého ovocia.
Dámy ak mate doma lotra, ktorý občas urobí aspoň niečo z toho o čom som písal, tak keď sním chvíľu vydržíte možno z neho bude nakoniec gentleman.
A tak ako aj minule myslite nato, keď zas niečo vyvedie…

Pokračovanie nabudúce
Ďakujem.

Ako sa stane z obyčajného chlapa, neobyčajný. . . časť 1.

14.12.2017

Krásne dámy a pohľadní páni, vždy som obdivoval ľudí, ktorý dokázali zaujať tisíce ľudí vo svojom blogu. A tak som si povedal, prečo sa nepodeliť o svoje starosti a famózne hlúposti, ktoré môže urobiť iba chlap. Presne tak som chlap, ktorého vy muži vidíte ráno v zrkadle a tie šťastnejšie z Vás ho cely deň nevidíte pretože je v robote. Presne tak ako Ty [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

obycajnychlap69

"Celý život čakáme na neobyčajného človeka; namiesto toho by sme mali premeniť na neobyčajných tých, ktorí sú okolo nás." Hans Urs Von Balthasar

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3952x
Priemerná čítanosť článkov: 1976x

Autor blogu

Kategórie